ÓRIÁSI Schüssler-akció a készlet erejéig!
Klikkeljen a részletekért MOST!

GYÓGYSZERÉSZÜNK AJÁNLÁSÁVAL:


Gluténmentes mézeskalács


Hozzávalók: 12,5 dkg méz, 12,5 dkg vaj, 3 tojás, 15 dkg porcukor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 tk  Lucullus mézeskalács fűszerkeverék, 2 evőkanál citromlé, reszelt citrom-, és narancshéj ízlés szerint, 50 dkg Mester Család süteményliszt

Elkészítés: A mézet a vajjal felmelegítjük, nem kell forralni, éppen csak olvadjon el a vaj. Félretesszük hűlni.
A tojásokat alaposan összekeverjük a cukorral, a szódabikarbónával, a fűszerekkel és a citromlével és citromhéjjal. Ezt még végezhetjük a robotgép habverőszárával, de ezután váltsunk a dagasztókarra.
Ezzel keverjük a tojásos masszába a mézes vajat és a lisztet. A tészta nagyon kenődős, lágy lesz, ilyennek kell lennie! Folpackkal letakarva legalább 8 óra hosszára hűtőbe tesszük. ( Ha nincs időnk kisütni az egészet, egy-két napig maradhat a hűtőben nyugodtan!) Én délután kevertem be a tésztát és csak másnap sütöttem.
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. Lisztezett deszkán átgyúrjuk a tésztát és innen több lehetőségünk is van.
A tésztát 4-5 mm vékonyra nyújtjuk és különböző formákkal kiszaggatjuk. 180 fokon 8-10 perc alatt készen lesznek. 

A recept INNEN származik.



Isteni vegán cukkinis brownie


Hozzávalók: két salátacukkini lereszelve, egy bögre finomliszt, egy bögre zabpehelyliszt, fél bögre cukrozatlan kakaópor, fél bögre barna cukor, egy csipet só, egy kávéskanál szódabikarbóna, 3/4 bögre olaj, fél citrom leve, fél (bio)citrom lereszelt héja, egy fél vaníliarúd kikapart magja, 100 gramm jó minőségű (legalább 70%-os) étcsoki

Elkészítés: Keverje össze a liszteket, a sót, a kakaóport, a szódabikarbónát, a vanília kikapart magját.  Az olajban keverje el a cukrot, majd a citromlével adja a lisztes keverékhez, majd öntse az egészhez a felolvasztott csokoládét. Sűrű tészta lesz, ha szükséges, egy kis olajjal vagy citromlével lehet lazítani. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25 perc alatt megsül.


Chiamagos puding málnaszósszal

Hozzávalók (egy adaghoz): négy evőkanál chiamag, annyi kókusztej (50%-os), hogy bőven ellepje a chiamagot, egy banán, vaníliaaroma, 15 dkg málna, citrom

Elkészítés: A banánt pépesítjük, összekeverjük a kókusztejjel, egy kevés vaníliaaromával édesítjük. Hozzákeverjük a chiamagot és pár órára hűtőbe tesszük. A málnaszószhoz lábasban pár csepp citrommal addig melegítjük a málnát, amíg egyet forr. Ha kihűlt, a pohár aljára kanalazzuk, rátesszük a chiamagot.


Házi müzliszelet

Hozzávalók: 250 g zabpehely, összesen 250 g natúr mag (dió, kesudió, mogyoró, tökmag, napraforgó stb.) és aszalt gyümölcs (2-3 szem aszalt szilva és 8-10 szem mazsola – utóbbit  5 percre elkészítés előtt vízbe áztatva), 2 tojás, 10 dkg puha vaj, 1 kávéskanál sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, egy evőkanál méz vagy édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés: A magvakat és az aszalt gyümölcsöt aprítógéppel apró darabokra törjük vagy késsel apróra vagdossuk. Hozzákeverjük a zabpelyhet, a vajat, a tojást, a sütőport, a szódabikarbónát, a mézet vagy az édesítőszert. A masszát sütőpapírra terítjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük.


Mangós-narancsos smoothie 

Hozzávalók: 150 ml natúr joghurt, ½ narancs leve, 1 mangó, 1 evőkanál goji bogyó (és esetleg egy teáskanál chia mag) 

Elkészítés: Az érett mangót tiszítsa meg, vegye ki a magját, vágja kockákra. A gyümölcsöt és a többi hozzávalót a goji bogyó és a chia mag kivételével tegye turmixgépbe, és turmixolja össze. A goji bogyót (és a chia magot) szórja a tetejére.

Mentés Mentés